12.06.2024

Ohjelmistorobotiikalla tehoa yrityksen prosesseihin – näin pääset alkuun

Ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen eri toimialoilla on kasvattanut suosiotaan. Robotiikka auttaa tehtävissä ja prosesseissa, joissa toistuvat ja sääntöihin perustuvat työt voidaan automatisoida. Tämän vinkkilistan luettuasi tiedät, mistä teidän yrityksenne kannattaa lähteä liikkeelle ohjelmistorobotiikan valinnassa.

Vinkki 1: Tunnista toistuvien rutiinitehtävien automatisoinnin tarve

Tehdäänkö yrityksessänne paljon rutiiniluontoista työtä? Perustuvatko toimenpiteet tiettyihin sääntöihin? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, ohjelmistorobotiikasta voi olla apua yrityksenne arjen sujuvoittamiseen. 

Ohjelmistorobotiikan suurimmat hyödyt syntyvät työn tehostamisesta ja ajansäästöstä, jolloin työntekijöiden aikaa vapautuu merkityksellisempiin tehtäviin. Lisäksi robotiikkaratkaisut yhtenäistävät toimintatapoja, vähentävät virheitä ja jopa parantavat yrityksen kilpailukykyä.

Vinkki 2: Tutustu robotiikkaratkaisuihin

Ohjelmistorobotiikka voidaan toteuttaa täsmäiskuna tiettyihin tehtäviin tai kokonaisvaltaisena ratkaisuna. 

Pilvipohjainen RPA-ratkaisu Robo Cloud on helposti skaalautuva robotiikkaratkaisu, joka osaa käsitellä vaihtelevaa työkuormaa. Sen käyttöönotto on nopeaa, sillä se ei vaadi laajoja IT-infrastruktuurin muutoksia. Lisäksi etuna on kustannustehokkuus, jos toiveissa on välttää suuria alkuinvestointeja. 

Perinteinen RPA-ratkaisu asennetaan paikallisesti. Se on paras vaihtoehto silloin, kun yrityksessänne käsitellään erittäin arkaluontoisia tietoja tai noudatatte tiukkoja sääntelyvaatimuksia. Tällöin data pysyy vain yrityksen omassa IT-infrastruktuurissa. Perinteinen RPA-ratkaisu toimii myös ilman jatkuvaa internet-yhteyttä. Se mahdollistaa monimutkaisemmat räätälöidyt ratkaisut, jotka integroituvat jo olemassa oleviin järjestelmiin.

Vinkki 3: Ole heti alussa yhteydessä asiantuntijaan

Eri ratkaisujen välillä pohtiessa ei kannata jäädä yksin. Visma Siriuksen asiantuntijat auttavat rakentamaan juuri teidän yrityksenne tarpeita vastaavat robotit. Käytännön kokemus toteuttamistamme ratkaisuista sekä syvällinen tekninen ymmärrys auttavat meitä toteuttamaan asiakkaillemme selvää lisäarvoa tuottavia automatisointeja. Takaamme, että asiakas saa aina kattavan tuen niin prosessien suunnittelussa kuin ratkaisun käyttöönotossa sekä perinpohjaisen käyttökoulutuksen.

Kiinnostuitko ohjelmistorobotiikan ratkaisuista? Lue lisää ohjelmistorobotiikan hyödyistä ja tutustu pilvipohjaiseen Robo Cloudiin!